Vaahteramäen aikuiset

Vaahteramäen päiväkodissa työskentelee joukko innostuneita ja kokeneita varhaiskasvatuksen ammattilaisia. Meitä yhdistää into oppia uutta ja positiivinen ote arkeen. Tavoitteenamme on, että lapsen varhaiskasvatustaipaleella rinnalla kulkisi aina tuttu aikuinen. Vaahteramäen arjessa näkyy ja kuuluu lämmin vuorovaikutus lasten leikeissä, aikuisten keskusteluissa sekä aikuisten ja lasten välillä.

LENNIT

TIINA, varhaiskasvatuksen opettaja

Tiina on hellä ja lempeä ja hän osaa katsoa maailmaa lapsen ja lapsen edun näkökulmasta. Tiina on vahva pedagogi ja jakaa mielellään osaamistaan meille muille. Tiinan musahetkillä on hauskaa ja Tiina innostaa kaikki mukaan musisoimaan.

Tiinalla on lelut ja leikit mielessä. Hän on uskomaton keksintökoneisto, joka hoksaa käyttöä vaikka mille tavaralle ja Tiina penkoo kirpputoreja viikonloppuisin aarrejahdissa.

PIRJO, varhaiskasvatuksen lastenhoitaja

Tiinan työparina Lenneissä on Vaahteramäen konkarilastenhoitaja Pirjo. Pirjon moniin vahvuuksiin kuuluvat muun muassa hiihto ja nassikkapaini. Pirjolla ei myöskään ole koskaan hoppu, vaan arki lasten kanssa on kiireetöntä ja itsessään tärkeää.

LEHDET

IDA, varhaiskasvatuksen opettaja

Idalla on uusin koulutus takataskussa ja nuorena opena ei kiire minnekään. Idalla on pilke silmäkulmassa ja hauskat hassuttelut. Ida kuuntelee ja tutkii ja hänellä on aina aikaa ottaa syliin. Ida näkee lapsen ja osaa kauniisti kertoa heistä kaikista.

Tanja, varhaiskasvatuksen opettaja

Tanja on maanläheinen ja rauhallinen ulkoilmaihminen, jonka kanssa lähdetään metsäretkelle. Tanjalla on aina aikaa pysähtyä lasten kanssa luonnon ihmeiden kuten pienten ötököiden äärelle. Kasvattajana Tanja on rehellinen ja oikeudenmukainen ja hän opettaa lapsia kunnioittamaan niin toisia ihmisiä kuin luontoakin. Tanjan vahvuuksia on tunneäly, ja hän pitää herkkien puolta. Työote on pedagogikkaa kehittävä sekä ratkaisukeskeinen. Kestävän kehityksen näkökulma on mukana kaikessa toiminnassa.

LAURA, varhaiskasvatuksen lastenhoitaja

Laura on ratkaisukeskeinen, nauravainen ja tarmokas organisoija. Laura on energinen, sydämellinen, toimelias, joustava ja jaksaa kannustaa kaikkia päivästä toiseen. Laura tekee työtä koko sydämellään. Hän on kunniahimoinen ja energinen. Laura osaa tehdä kompromisseja ja luoda mukavaa ilmapiiriä, joka loistaa koko taloon.

NUPUT

Johanna

JOHANNA, päiväkodin johtaja ja varhaiskasvatuksen opettaja

Johanna on rauhallinen, kiinnostunut, ymmärtäväinen ja hän osaa ja ehtii kuunnella myös kesken arjen hulinaa. Hän on empaattinen, helposti lähestyttävä ja lempeä. Johanna on positiivisen pedagogiikan osaaja esimiestaitojensa lisäksi. Johannaa kuvataan sanoilla lämmin, sydämellinen ja tyytyväinen.

JANINA, varhaiskasvatuksen lastenhoitaja

Janinalla on aina aikaa lapselle. Hän on leikkisä, lempeä ja hellä. Janina on väsymätön uuden etsijä ja aina valmiina kehittämään ja kehittymään. Janina on avulias, ahkera ja lasta lähellä.  Janina on täynnä lämpöä, välittämistä ja aitoa rakkautta suuria ja pieniä ihmisiä kohtaan. Janinalla on paljon ajatuksia ja visioita toiminnan kehittämiseksi.

TANJA, varhaiskasvatuksen lastenhoitaja

Tanja on Vaahteramäen uusi vahvistus, jolla on aina aikaa kuunnella lasta ja heittäytyä mukaan leikkiin. Tanjalla on työhönsä rauhallinen ja lempeä ote, sekä pilkettä silmäkulmassa.

SILMUT

IIDA, varhaiskasvatuksen opettaja

Iida on Vaahteramäen uusin opettaja. Iidan vahvuutena on herkkyys ja tunnetaitokasvatus. Hän haluaa kohdata jokaisen lapsen aidosti päivittäin. Iida on huiman innostunut kirjallisuudesta. Iidalla on takataskussaan myös eskariopettajan osaaminen.

ELLA, varhaiskasvatuksen lastenhoitaja

Ella on nuori mutta jo kokenut lastenhoitaja. Ella on helposti lähestyttävä ja Ellan syli on aina avoinna. Työssään Ella on läsnä ja empaattinen. Ella osaa heittäytyä lasten maailmaan ja löytää taitavasti lasten omat mielenkiinnon kohteet. Ella on auttavainen ja luotettava ja aina ajattelee lasten parasta.

KEITTIÖ

HELI, laitosapulainen

Keittiön monitaituri Heli loihtii Vaahteramäen porukalle mainiot eväät arkeen, pitää huolta pienten ja isojen jaksamisesta. Helillä on laaja osaaminen keittiön töistä, myös opettajana. Helin keittiöstä tupsahtaa päivittäin ravitsevia herkkuja, uusimman uuden kokeiluja ja myös ihania tuulahduksia menneisyydestä. Helin keittiö tarjoaa myös hyvät jutut ja hyvää mieltä arjen keskelle!

MUU HENKILÖKUNTA

TUIJA, varhaiskasvatuksen lastenhoitaja (vuorotteluvapaalla)

Tuija on lämmin ja kokenut varhaiskasvattaja, jonka syliin pääsee aina. Tuijan vahvuus on luovuus: hän loihtii mielellään uusia oppimisympäristöjä ja rikastuttaa mahdollisuuksia leikkeihin hankkimalla uusia leluja.

Tuijan käsissä pysyy pedagogiikan lisäksi mainiosti myös vasara, saha ja ruuvinväännin!

TIIA, varhaiskasvatuksen lastenhoitaja (äitiyslomalla)

Tiiaa kuvaillaan sanoilla: innostunut, aito, iloinen, pirtsakka ja energinen. Tiia osaa innoittaa lapsia sekä aikuisia eikä hänen seurassaan ole koskaan tylsää hetkeä. Tiia osaa kannustaa, kehua ja vaatia. Hän on säteilevä, innokas innostaja ja hänellä on leikkisä tapa työskennellä. Tiian erityinen kyky on nähdä hyvät puolet kaikessa ja kaikessa.

MIA, varhaiskasvatuksen opettaja (opintovapaalla)

Mia on kokenut ja kekseliäs varhaiskasvattaja. Mia on innostunut tutkimaan uusinta tietoa tutkimusrintamalla ja tuo päiväkotiin tuoretta tietoa joka pääsee käyttöön arjessa. Mia on lempeä ja rauhallinen ja ajattelee aina lapsen etua ensimmäisenä.

Mia on tällä hetkellä opintovapaalla mutta vierailee kuitenkin säännöllisesti Vaahteramäen arjessa sijaistamassa Johannan toimistopäiviä.

PIRJO

Pirjo on varhaiskasvatuksen lastenhoitaja joka on oikeastaan jo eläkkeellä. Hän kuitenkin on läsnä Vaahteramäen arjessa varsin vakituisesti, sijaistamassa lomalaisia ja juuri nyt Tuijan vuorotteluvapaan sijaisena Lenniryhmän lastenhoitajana.

MAARIT

Maarit toimii auttavina käsinä siellä missä niitä vuoroin tarvitaan. Lapsiryhmässä toimimisen lisäksi Maaritin takataskussa on vankka keittiöalan osaaminen, hän hyppää myös auttelemaan Helin tontille kun tarvetta on.

ISA, ”sakittaja”

Isa päästää Vaahteramäen opettajat vuorotellen suunnittelemaan, arvioimaan ja kehittämään oman ryhmänsä toimintaa; Isa onkin vakituinen viikoittainen vierailija jokaisessa Vaahteramäen ryhmässä. Isa tuo ryhmään mukanaan iloisen tuulahduksen, ja on aina valmiina auttamaan.